Kamp

DGV organiseert elk seizoen een aantal leuke evenementen, het grootste daarvan is het Kamp!

Voor dit seizoen staat het kamp gepland op 24, 25 en 26 juni!


In het seizoen 2014-2015 zijn we in het weekend van 5,6 en 7 juni op kamp geweest.
Daarvan kunt u een impressie zien in het fotoalbum onder het kopje media.


In het seizoen 2013-2014 zijn we 3 dagen in de meivakantie naar een kamphuis in Naarden geweest.

De foto’s zijn te vinden onder het kopje media

Hieronder het verslag van 2014:


Van maandag 28 april t/m woensdag 30 april heeft DGV weer een kamp gehouden.
Op maandag werden de kinderen verwacht tussen 13:00 en 14:00 uur.
De leiding had gezorgd voor koffie en thee voor de ouders en limonade voor de kinderen.
De ouders waren aangenaam verrast toen zij werden verwelkomd met koffie en thee en ook de limonade voor de kinderen werd zeer op prijs gesteld.
Na aankomst hadden de kinderen de gelegenheid om hun ouders te laten zien waar ze zouden slapen en hoe de omgeving eruit zag.

Toen de ouders vertrokken waren, zijn de spelregels voor het verblijf uitgelegd en is er onder leiding van Bente en Milou gestart met een spel. Na het spelen was er natuurlijk behoefte aan een warme maaltijd aangezien de kinderen enorme honger hadden.
Van te voren had de leiding de boodschappen gehaald, de tafel werd gedekt door de kinderen en een paar kinderen hielpen mee met het voorbereiden van het eten. Dit was nieuw voor de kinderen en ze vonden het superleuk om zo mee te mogen helpen.

Na het eten en de afwas (ook hier ontkwamen wij er niet aan) was er gelegenheid voor vrij spelen in het bos en op het grasveld.
Om 22:00 uur werden de kinderen bij elkaar geroepen en werd er uitgelegd welk spel ze gingen spelen. Het douanespel werd gespeeld in het donker en in het bos waardoor de kinderen zich echte smokkelaars of politie agenten voelde. Na nog even wat gedronken te hebben was het tijd om te gaan slapen, iets waar de meesten toch wel wat moeite mee hadden (gezelligheid kent geen tijd).

De volgende dag stond er een speurtocht op de planning, maar helaas liet het weer het afweten.
Gelukkig kon de leiding nog wel in het bos een voetbal en volleybal toernooi organiseren.
Gelukkig werd het ‘s middags droog waardoor de spellen die bij de speurtocht hoorde wel konden worden gespeeld, alleen waren ze nu in het bos en op het grasveld i.p.v. in de omgeving.

In de avond was de bekendmaking van de uitslag. Toen het winnende team op het podium stond werden ze verrast met een playbackshow waarbij de kinderen een lied moesten playbacken waarvan zij van te voren niet wisten welk liedje het was. Na de playbackshow was er gelegenheid om boven de vuurkorf onder toezicht van de leiding brood met een worstje te roosteren en later ook marshmallows. De kinderen waren nu een stuk vermoeider en gingen snel slapen.

De laatste dag stond in het teken van opruimen en het huisje schoonmaken.
Na het middageten zijn de kinderen naar Laren vervoerd (dank aan de twee vaders die ons daarbij hebben geholpen) om de laatste uren door te brengen in een subtropisch zwemparadijs.

De kinderen en de leiding hebben genoten. De sfeer was uitstekend en we hebben met elkaar drie hele gezellige dagen gehad. Wat de kinderen vooral leuk vonden was dat zij de leiding mochten meehelpen zodat een enorm gevoel van saamhorigheid ontstond.
Van de kinderen mogen we het volgend jaar weer zo doen.
Tevens wil het bestuur haar complimenten maken aan Bente en Milou voor de voortreffelijke organisatie.

Afbeelding1